Ve sleničce o objemu 200 g najdete půl kila pečlivě vybraných, pomalu vařených a mírně oslazených višní.
Višňová klevela můžete s klidem použít všude tam, kde višňový džem. Výborná jsou s pečivem, při vaření i pečení.
My si bez nich nedovedeme představit např. ořechové košíčky.
Višňová klevela.
Pasterizováno. Pro výrobu 100 g hotového výrobku bylo použito 250 g ovoce. Ve 100 g výrobku je obsaženo 46 g přírodních sladidel.
Složení: višně, cukr.
Skladujte mimo sluneční záření do 25 °C. Po otevření spotřebujte ihned.
200 g
OŘECHOVÉ KOŠÍČKY
U nás vždy zmizí mezi prvními, asi právě díky višním, které jim dodají to něco skvělého navíc.
Potřebujeme na těšto:
moučkový cukr - 70 g
mleté vlašské ořechy - 50 g
máslo 120 g
hladká mouka 250 g
vejce 1 ks
špetka citronové kůry
Potřebujeme na náplň:
mlété vlašské ořechy - 150 g
smetana ke šlehaní - 375 ml
rozdrcené piškoty - 150 g
třtinový cukr - 150 g
rum - 3 lžíce
Potřebujeme na polevu:
čokoláda na vaření - 180 g
máslo - 125 g
Ještě potřebujeme:
višňová klevela
máslo na vymazání formiček
nasekané ořechy na ozdobení
Postup:
Suroviny na těsto zpracujeme do hladké hmoty, zabalíme ji do fólie a necháme přes noc uležet v lednici.
Následující den vymažeme formičky máslem a do každé dáme vždy kousek těsta a prsty ho roztlačíme do všech záhybů i po dně. Abychom na každý košíček použili stejné množství těsta, uválíme z těsta nejprve rovnoměrný váleček, ze kterého jednoduše ukrajujeme stejně velké kusy. Pečeme při 180 °C asi 8 minut dozlatova. Vyklopíme a necháme vychladnout.
Na náplň v hrnci rozehřejeme smetanu a postupně do ní přidáme sypké přísady a rozmícháme. Přidáme tuzemák, zamícháme a necháme jen trochu zchladnout.
Na dno každého košíčku dáme trochu višňových klevel, potom do nich nandáme připravenou náplň. Košíčky necháme zatuhnout a pak je ještě polijeme čokoládovou polevou. Na ni v rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dohladka. Hotové košíčky ozdobíme nasekanými ořechy.