Při zpracování ovoce postupujeme vždy stejně. Pečlivě a ručně ovoce sesbíráme a opracujeme. Pak je dlouho a pomalu vaříme. Pokud máme pocit, že je to potřeba, přidáme trochu cukru, ale často tento pocit nemáme.
Když jsme se rozhodli nabídnout naše produkty ostatním, zjistili jsme, co jsme tušili, a totiž, že obsah etiket je legislativou upraven. Podle toho, jaké použijeme ovoce, a jaký má finální výrobek obsah cukru, zjišťujeme, zda jsme uvařili džem, marmeládu, povidla nebo klevela (i když postup je vždycky stejný). Podrobně si o tom můžete přečíst na našem blogu.
A co jsou to klevela? Jedná se v podstatě o džem, ovšem s menším množstvím cukru a s použitím většího množství ovoce na 100 g. Součástí složení taky není nic jiného než ovoce a případně cukr. Žádná chemie, žádné umělé konzervanty.